איך לבחור ולרשום דומיין? הסבר מקצועי, קל ופשוט.

איך לבחור ולרשום דומיין?  הסבר מקצועי, קל ופשוט.

מהו דומיין? למה כתובת הדומיין חשובה? כיצד רושמים דומיין? מה ההבדל בין הסיומות? איך אני בוחר את הדומיין לאתר/ עסק שלי? וכמה זה עולה לי? כל התשובות במאמר.

איך לבחור ולרשום דומיין?  הסבר מקצועי, קל ופשוט.

מהו דומיין?
דומיין הוא כתובת האינטרנט של האתרים. כמו כתובת של בית. ה-IP של האתרים. Internet Protocol,  או בקיצור IP. הכתובת מורכבת מאותיות ומספרים. וחשוב שנבחר שם קליט כדי שגולשים יוכלו לזכור את כתובת האתר שלנו, כלומר, כתובת הדומיין.

למה כתובת האתר, כתובת הדומיין, חשובה?
בחירת הדומיין הוא תהליך חשוב כל כך בתהליך בניית האתר. כתובת נכונה תעזור לנו הן מבחינה שיווקית הן מבחינת הקשר בין השירות לאתר וכמובן הקשר לתוצאות החיפוש של גוגל. גוגל מעריך יותר אתרים שהוכיחו את קיומם לאורך זמן כלומר אתרים ותיקים. לכן חשוב לרשום דומיין לאתר ברגע שהנכם מפוקסי מטרה והחלטתם שאתם מקימים אתר. אז מה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת? בחירת שם דומין מתאים ונכון היא משימה שאין להקל בה ראש ויש לה משמעות רבה בעולם קידום האתרים ובעולם השיווק הדיגיטלי

שם קליט הוא אחד הפרמטרים החשובים, דומיינים קליטים וקצרים נחשבים איכותיים יותר. קל לזכור אותם, קל לשווק אותם. כמובן שאם אתה בעל מקצוע, חשוב  שהדומיין יהיה שם העסק שלך גם אם הוא ארוך. אבל אם אתם חושבים על אתר דינמי בעל מערכת יחסים ארוכה עם הגולשים כמו אתרי חדשות, קניות וכדומה עדיף שם קצר: פוקס, N12, זאפ, תפוז וכדומה.

כיצד רושמים דומיין?
ישנם אתרים רבים המוכרים ו/או רושמים דומיין. המחירים משתנים בהתאם לשם ויש לחדשם, בדר"כ, מידי שנה או יותר. עולם הדומיינים הוא עולם פעיל המגלגל מיליונים בכל שנה. המחירים יכולים להגיע גם לעשרות מליונים של דולרים כאשר קונים דומיין אבל לרוב אנשים רושמים את האתר ומחדשים מיידי שנה את הרישום. האתר שאני עובד עימו הרבה הוא Godaddy. ובוא תוכלו גם לבחון את טבלת המחירים לדומיינים השונים.

בעולם קיים מסחר של מאות מיליוני דולרים בדומיינים כאשר התחום נחלק לשתי זירות עיקריות. דומיינים בעלי משמעות שיווקית ודומיינים בעלי ערך SEO כאשר המחירים יכולים להגיע לכמה עשרות מיליוני דולרים. ומסתיימים בסיומת קום.

בארץ, אנו ממליצים לקנות  דומיינים עם סיומת של מדינת ישראל (co.il). אם אתם מחפשים שם אטרקטיבי במיוחד יש אנשים אשר קונים המון שמות ומחכים לקונה הנכון כדי למכור אותם ביוקר כי לעיתים השם הזה נחוץ במיוחד לאותו עסק. קהילות כגון אלה תוכלו למצוא למשל בפייסבוק.

מה ההבדל בין הסיומות?
יש הרבה סוגי סיומות. לכל מדינה בעולם יש את הסיומת שלה. .ch לשוויץ, .ca לקנדה .gh לגאנה וכדומה.  כאשר אנו רואים כתובת של אתר, לפי הסיומת אנו יכולים לדעת מאיזה מדינה הוא.
כמו כן, יש סיומות אחרות: gov. הוא סיומת מוסדות ממשלתיים, biz. -  לעסקים,  COM לעסקים.  .org במקור מיועד לעמותות וכדומה.

אז איך אני בוחר את הדומיין לאתר/ עסק שלי?
בחרתם את השם באתר לרישום הדומיין. צעד ראשון, לבדוק את ההיסטוריה של השם.  עסקים רושמים  דומיין, ומכיוון שהרכישה היא לרוב שנתית, שיש לחדשה מידי תקופה. יכול להיות שלאחר תקופה הרוכשים ינטשו את הדומיין והוא יהיה חופשי לשימוש. שאתם באים לרכוש אותו חשוב להביט בהיסטוריה של הדומיין, ולראות את האתר שהיה תחת שם זה. יש את האפשרות הזאת. באמצעות הכלי Archive.

כמו כן, לבדוק את השם בגוגל ובמרחבי האינטרנט. ובדיקת פרופיל קישורים כדי לדעת אם יהיה צורך לטפל בקישורי ספאם.

איפה מומלץ לרשום דומיין?  לדעתי כדאי במקומות מוכרים ומומלצים אבל כמובן וחשוב לבדוק מחירים ומבצעים בגוגל. בארץ ישנם מספר רשמים מוכרים כמו LIVEDNS , BOX וWebgate. בעולם פופולארי Godaddy.

עולה עולה לנו כמה זה עולה לנו?
דומיין ישראלי עולה כ-67 שקלים לשנה ברוב הרשמים. דומיינים בסיומת .com עלות הרישום נמוכה יותר. התשלום מתחדש. אינכם קונים באמת אלה רושמים בעלות זמנית. כך שיהיה עליכם לחדש מידי תקופה. חשוב מאוד לשים לב לעלות החידוש!  כי בדרך כלל מדובר ברומן ממושך. כמו כן, שימו לב להגדרות ברירת המחדל וודאו שהם מתאימים לכם.

בארצנו ניתן להעביר דומיין בן אנשים, המחיר הינו כמה מאות שקלים. התהליך מתבצע באמצעות רשם הדומיינים הבינלאומי ומתבצע לרוב בכמה לחיצות כפתור ובתוך כמה ימים.

אם ראיתם דומיין ברשת שמענין אתכם מי המחזיק- ניתן לברר באמצעות איגוד האינטרנט הישראלי. למרות שכיום קשה יותר לדעת מי הבעלים בזכות נושא הפרטיות. למרות זאת תוכלו לנסות זאת באמצעות whois - Godaddy או כל אתר אחר.

בהצלחה.

 

 

תגובות והערות:(0)
יש להזין שם
יש להזין הערה